Fenomenalan gol Sigurdssona, Bešić se mora više kontrolisati

Trener Evertona Ronald Koeman

Fenomenalan gol Sigurdssona, Bešić se mora više kontrolisati

D. Rakanović

Trener Evertona Ronald Koeman istakao je da je njegova ekipa bila bolja u obje utakmice.

Everton je nakon 2:0 u Engleskoj, u revanš utamici na Poljudu protiv Hajduka odigrao nerješeno 1:1 i tako se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope.

Legendarni Holanđanin imao je samo riječi hvale za fantastičan pogodak Gylfija Sigurdssona koji je pogodio nakon samo 12 sekundi igre u nastavku meča. 

"“Fenomenalan gol, možda je Sigurdsson već postigao najljepši gol sezone. Svakako je bio jako bitan na samom startu drugog dijela. Mislim da smo od početka odradili dobru utakmicu, ali primili smo gol prije odlaska na odmor što je otežalo situaciju, a i uz atmosferu na stadionu bilo je teško, ali bitno je da smo imali kontrolu i bili bolja ekipa”, rekao je novinarima nakon utakmice Koeman i dodao:

''Everton se vratio u Evropu, što je i zaslužio, jer mi smo u dvije utakmice bili bolji protivnik''.

On je istakao da je duel protiv Hajduka bio veliki ispit za mlade igrače. 

"Ova je utakmica bila velik test za mlade igrače, pogotovo kad izgubiš loptu, skriviš penal… Stariji igrači su im pomagali i olakšavali situaciju. Bitno je da smo bili bolji u obje utakmice. Drago nam je što su naši navijači bili uz nas", rekao je Koeman. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić bio je u startnoj postavi prvi put nakon 30. aprila 2016. godine i odigrao je svih 90 minuta utakmice. 

"Mo radi naporno i mislim da je sada dostigao nivo koji je nama potreban. Dobija sve više šansi za igru, ali mora se više kontrolisati u igri, posebno kod startova na protivničkog igrača", rekao je Koeman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi