Ferdinand: Stones mora odabrati United ispred Chelseaja

"Ako dođe u United, igrat će svaku sedmicu"

Ferdinand: Stones mora odabrati United ispred Chelseaja

S. Bošković

Rio Ferdinand je skrenuo pažnju čelnicima Manchester Uniteda na stopera Evertona Johna Stonesa koji bi, po njegovim riječima, bio pravi izbor za novog defanzivca kluba sa Old Trafforda. 

Chelsea je u nekoliko navrata pokušavao dovesti ovog sjajnog stopera, no Everton je odbio dvije ponude za njega. Ipak, i United je zainteresiran za Stonesa, a bivši igrač Rio Ferdinand ističe da bi ga United trebao poslušati i poslati ponudu. 

Bivši kapetan reprezentacije Engleske govori da bi bilo kakav izbor između Manchester Uniteda i Chelseaja trebao biti lak, zbog male šanse da na Stamford Bridgeu izbori startno mjesto pored Cahilla i Terryja. Na Old Traffordu, zbog stanja odbrane Louisa Van Gaala, odmah bi postao prvotimac i vođa zadnjeg reda Uniteda.

"Ako dođe u Manchester United igrat će svake sedmice, tako da je to pravi klub za njega. Ako ode u Chelsaea neće igrati svake sedmice. On je u tom stanju razvoja da želi igrati svake sedmice. Ako kažete nekom mladom fudbaleru da napusti klub, kako bi sjedio na klupi vi morate biti ludi. Morate", izjavio je Rio Ferdinand za engleske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stones još nema iskustvo igranja u Ligi prvaka, dok je za nacionalnu selekciju Engleske nastupio četiri puta. Ovaj 21-godišnji fudbaler u Everton je stigao iz Barnsleya za tri miliona funti. Potpisao je ugovor na pet godina, a u prve dvije sezone odigrao je 52 utakmice.

Smatra se da će Everton tražiti 32 miliona funti za njega. Nisu u žurbi da ga prodaju, a zbog potencijala kojeg ovaj stoper posjeduje u budućnosti bi mogao vrijediti još više.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije