Ferdinanda objava na Twitteru skupo koštala

Suspendovan stoper QPR-a

Ferdinanda objava na Twitteru skupo koštala

A. Beganović

Legendarni stoper Mancester Uniteda, koji sada brani boje Queens Park Rangersa, Rio Ferdinand, zbog komentara na Twitteru je suspendovan na tri utakmice i kažnjen je sa 25.000 funti.

"Možda će QPR potpisati novog stopera jer očito je da im treba", napisao je jedan od korisnika na svom Twitter profilu, a malo potom uslijedio je Ferdinandov neprikladan odgovor.

"Stavi svoju mamu unutra, dobro igra u polju, drolja".

Fudbalski savez Engleske brzo je reagovao, te je kaznio Ferdinanda s tri utakmice suspenzije i sa 25.000 funti, a u naredna četiri mjeseca će morati prisustvovati obrazovnom programu u organizaciji Fudbalskog saveza Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.