Ferencvaroš remizirao sa Go Ahead Eaglesom

Željo čeka protivnika u 2. pretkolu

Ferencvaroš remizirao sa Go Ahead Eaglesom

Duel između Go Ahead Eaglesa i Ferencvaroša je izazivao posebnu pažnju bh. javnosti zbog toga što će pobjednik ovog dvomeča na megdan Željezničaru u 2. pretkolu Evropske lige.

Prva utakmica odigrana u Holandiji nije donijela pobjednika, a rezultatom 1:1 zadovoljniji mogu biti gosti iz Mađarske, koji se sada nalaze korak bliže plasmanu u narednu rundu.

Ferencvaroš je poveo već u trećoj minuti, a strijelac je bio iskusni Zoltan Gera. Bivši napadač West Bromwich Albiona i Fulhama se najbolje snašao nakon asistencije Bodea i tako doveo svoj tim u prednost.

Mađari su stečeno vodstvo čuvali sve do samog finiša prvog poluvremena. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Vriends pogodio za poravnanje rezultata na 1:1, što se na kraju ispostavio kao konačni rezultat susreta.

Revanš meč se igra za sedam dana u Budimpešti, a vrijedi istaći da će biti odigran pred praznim tribinama zbog kazne koju je UEFA izrekla mađarskom klubu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

1. pretkolo Evropske lige:

G.A. Eagles - Ferencvaroš 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti