Ferguson imenovao najboljeg trenera u Engleskoj

Argentinac na meti Uniteda

Ferguson imenovao najboljeg trenera u Engleskoj

Legendarni Alex Ferguson smatra da je Mauricio Pochettino trenutno najbolji menadžer u Premiershipu. 

Argentinac je već neko vrijeme spominje kao jedan od nasljednika Louisa van Gaala na klupi Manchester Uniteda, a njegove trenerske kvalitete nisu promakle na prekaljenom stručnjaku kakav je Alex Ferguson.

Britanski mediji su objavili je Ferguson to potvrdio i Davidu Lammyju, članu uprave Tottenhamu, rekavši da u svom klubu imaju veliko blago i trenutno najboljeg menadžera u Premiershipu.

Tottenham pod vodstvom Pochettina trenutno zauzima drugo mjesto sa samo tri poraza, a nema sumnje da će ovaj stručnjak nakon Fergusonovih riječi biti jedna od glavnih meta za trenera Manchester Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, Pochettino je tokom svoje dosadašnje trenerske karijere još vodio Southampton i Espanyol.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi