Ferguson: Mislio sam da sam zalutao u fudbal nakon ugriza

Fudbal je nekada bio mnogo brutalniji

Ferguson: Mislio sam da sam zalutao u fudbal nakon ugriza

E. Čaušević

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson za engleske medije otkrio je zanimljivu priču iz vremena kada je igrao fudbal.

Poznato je da Ferguson nije bio igrač koji je ostavio dubok trag u svijetu fudbala, ali je zato sigurno jedan od najboljih trenera svih vremena. Nekadašnji menadžer Manchester Uniteda ispričao je zanimljivu priču o tome kako je "slučaj Suarez" i ugriz osjetio na svojoj koži.

"To je bilo 1957. godine kada sam imao samo 16 godina. Igrao sam na desnoj strani u napadu, a čuvao me McKnight. Prvo mi je psovao, a onda me ugrizao. Rekao sam to menadžeru i on mi je poručio da i ja njega ugrizem. To je tada prolazilo nezapaženo, ali kamere danas sve vide. Ugriz je postao popularan otkako se pojavio Luis Suarez", rekao je Ferguson.

Škotski stručnjak je dodao da mu je to jedan od najgorih trenutaka u karijeri, te da je već tada mislio da je zalutao u fudbal. Ipak, Ferguson je brzo naučio kako se treba ponašati na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi