Ferguson: Ne vjerujem da će me Wenger prestići

Legendarni Sir Alex smatra

Ferguson: Ne vjerujem da će me Wenger prestići

Sir Alex Ferguson je u svojoj proširenoj autobiografiji spomenuo Arsena Wengera, nakon čega se dotakao svog 26 godina dugog staža na klupi Manchester Uniteda.

Legendarni Sir Alex je istakao da mu je drago što je u maju ove godine Arsenal osvojio trofej nakon devet godina i da jako poštuje Wengerov rad u londonskom klubu, kao i način na koji se Francuz nosio sa pritiskom zbog devet godina bez ijednog trofeja.

Ipak, Ferguson smatra da će njegovih 26 godina na klupi Uniteda ostati nedostižno za Wengera. Škotlanđanin sumnja da će se Wenger u Arsenalu zadržati još devet godina koliko mu je potrebno da ga prestigne.

Wenger je na klupi Arsenala "proslavio punoljetstvo" pošto je već punih osamnaest godina menadžer tog kluba. Treći trener u Engleskoj sa najdužim stažom bio je David Moyes koji je jedanaest godina vodio Everton prije odlaska u United gdje je neuspješno zamijenio upravo Fergusona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.