Ferguson: Uskoro će završiti dominacija Reala i Barce

Legenda poručuje

Ferguson: Uskoro će završiti dominacija Reala i Barce

E. Škorić

Legendarni Sir Alex Ferguson smatra da će proći uskoro dominacija Real Madrida i Barcelone.

Predvođeni najboljim igračima svijeta, Messijem i Ronaldom, Barcelona i Rea Madrid dominiraju godinama u Evropi. Ferguson smatra da će se stvari u budućnosti promijeniti.

"Mislim da uspjeh ide ciklički. Ako mislite o 90-im, to je Milan, 70-ih Bayern i Ajax, potom Milan 90-ih, a onda je uslijedila dominacija engleskih timova. Manchester je igrao tri finala u četiri  godine", rekao je Ferguson, pa je dodao:

"Sada je dominacija pripala Špancima. Nema sumnje. Postavlja se pitanje zašto Bayern ne osvaja Ligu prvaka? Zašto Italijani ne osvajaju? Francuzi? Englezi? Španci su sada najbolji, ali to će se promijeniti. Ronaldo i Messi će ostariti, stvari će se mijenjati".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Španija ima tri predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka, a to su Barca, Real i Atletico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi