Fernandez: "Želimo Coutinha, ali ne pitamo se samo mi"

Sportski direktor Barcelone

Fernandez: "Želimo Coutinha, ali ne pitamo se samo mi"

D. Rakanović

Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez izjavio je da je klub u veoma komplikovanoj situaciji u vezi sa dolaskom Coutinha u katalonski klub. 

Saga o transferu Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu traje već nekoliko sedmica.

"Ne samo Barcelona, nego svaki klub koji želi da kupi kvalitetnog igrača suočava se sa nezgodnom situacijom na tržištu", rekao je Fernandez i dodao:

"Svi žele dobre igrače, zbog toga tržište i postoji. Nemaju svi u ugovorima otkupne klauzule i to dodatno komplikuje stvari. Pregovaramo sa nekoliko klubova kako bismo doveli nekoliko dobrih igrača, ali svjesni smo svih stvari koje mogu da zakomplikuju te pregovore".

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je istakao da je Coutinho sjajan igrač koji bi se lako prilagodio Barcinom stilu igre. 

"Coutinho je jedan od igrača koje bismo veoma voljeli da vidimo u našoj ekipi i to nije nova vokest. On je sjajan igrač koji je u pravim godinama i koji bi se lako prilagodio našem stilu igre. Imamo još vremena do kraja prelaznog roka. Voljeli bismo da stvari idu malo brže, ali ne pitamo se samo mi da li će se taj transfer ostvariti ili ne", rekao je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi