Feyenoord slavio u derbiju protiv PSV-a

Holandska liga

Feyenoord slavio u derbiju protiv PSV-a

Fudbaleri Feyenoorda slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv PSV-a sa 2:1 u okviru holanskog prvenstva.

Domaći su ovaj veliki derbi otvorili na sjajan način te su poveli već u 9. minuti kada je strijelac bio Toornstra. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku je gostujuća ekipa zaigrala nešto bolje pa su do poravnanja stigli u 62. minuti i to preko Pereiroa. Kada se mislilo da će to biti i konačan rezultat meča, Van der Heijden je pogotkom u 83. minti svojoj ekipi donio vrijedna tri boda.

Feyenoord je nakon ove pobjede ostaon čvrsto na prvoj poziciji u Holandiji sa 63 boda, odnosno osam više od drugoplasiranog Ajaxa i 11 više od PSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi