Feyenoordu derbi protiv PSV-a, Ajax nedostižan
Foto: EPA

Eredivizija, 32. kolo

Feyenoordu derbi protiv PSV-a, Ajax nedostižan

E. Škorić

U derbiju 32. kola holandske Eredivizije Feyenoord je, kao gost, savladao PSV rezultatom 2:0.

Feyenoord je u Eindhovenu bez problema savladao ove sezone očajnu domaću momčad. Za goste iz Rotterdama pogađali su Mathijsen u 29., te Janmaat u 76. minuti.

Feyenoord ostaje uvjerljivo drugi, no vodeći Ajax je nedostižan. Amsterdamski klub ima šest bodova viška dva kola prije kraja. Danas je u Amsterdamu Ajax porazio Den Haag rezultatom 3:2.

Poulsen, Klaassen i Serero tresli su mrežu gostiju, dok su pogotke za Den Haag postigli Denswil (autogol) i Beugelsdijk. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Susreti AZ-a i Nijmegena, te Waalwijka i Zwollea okončani su podjelom bodova, rezultatima 1:1. Utrecht je slavio protiv Zwollea rezultatom 2:1.

Eredivizija, 32. kolo:
AZ - Nijmegen 1:1 (Gudelj 55 - penal/ Conboy 87)
Utrecht - Heracles 2:1 (Mulenga 19, Agudelo 40/ Rosheuvel 64)
Waalwijk - Zwolle 1:1 (De Ridder 57/ Klich 66)
Ajax - Den Haag 3:2 (Poulsen 35, Klaassen 69, Serero 79/ Denswil 36 - ag, Beugelsdijk 91) PSV - Feyenoord 0:2 (Mathijsen 29, Janmaat 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.