FIFA će i Realu zabraniti transfere?

FIFA će i Realu zabraniti transfere?

E. Škorić

Svjetska nogometna federacija (FIFA) krenula je zvanično s istragom protiv Real Madrida.

Barcelona dva naredna prijelazna roka ne može dovoditi igrače, a kaznu bi mogao dobiti i drugi španski velikan, Real Madrid.

FIFA je pokrenula istragu protiv Kraljeva zbog transfera dvojice maloljetnih igrača. Riječ je o 12-godišnjacima iz Venezuele, koji su u Real stigli 2012. godine, odnosno 2014. godine.

Ti mladići su, baš kao i Martin Odegaard, koji je nedavno stigao u Real, završili na Santiago Bernabeu iako su bili povezivani s brojnim klubovima u Evropi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je dobio mjesec dana ‘fore’ da prikupi potrebnu dokumentaciju, te da dokaže kako nije prekršio član 14 zakona koji dopušta transfer nogometaša izvan Evropske unije mlađim od 18 godina isključivo u slučaju da i roditelji dođu.

Ukoliko Real ne dokaže nevinost, FIFA bi ga mogla kazniti i sa godinu dana, pa i više zabrane dovođenja igrača. To bi za Kraljeve zaista bio težak udarac. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.