FIFA: Hajrović je Werderov igrač

Galata ostala kratkih rukava

FIFA: Hajrović je Werderov igrač

A. Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Izet Hajrović od danas je i zvanično fudbaler Werdera iz Bremena, potvrdila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Naš reprezentativac je u Werderu predstavljen prije tri sedmice, kada je i potpisao ugovor s ovim klubom, no njegov bivši klub Galatasaray žalio se FIFA-i jer je smatrao da Izetov dolazak u Bremen nije obavljen po propisima.

Međutim, FIFA je danas donijela odluku u korist Werdera i Hajrovića, odnosno iz Međunarodne fudbalske federacije su potvrdili da je transfer obavljen po svim pravilima i propisima.

Tako će Hajrović imati pravo nastupa za Werder u prvoj zvaničnoj utakmici i njemački klub neće morati tražiti od FIFA-e posebne dozvole za nastup našeg reprezentativca u prijateljskim utakmicama, što je do danas bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sportski direktor Werdera, Thomas Eichin izrazio je veliko zadovoljstvo što je spor riješen u njihovu korist i što će Hajrović imati pravo nastupa u zvaničnim utakmicama.

Podsjetimo, Hajrović je u Galatasaray stigao početkom godine, no iz turskog kluba nisu ispunjavali svoje ugovorne obaveze, pa se naš reprezentativac odlužio na žalbu FIFA-i, te promjeni sredine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.