FIFA isplaćuje plate povrijeđenom Colemanu

Seamus Coleman van terena najmanje šest mjeseci

FIFA isplaćuje plate povrijeđenom Colemanu

FIFA će isplaćivati plate Seamusa Colemana, igrača Evertona i reprezentacije Irske, kojeg je, u susretu Irske protiv Velsa, teško povrijedio Neil Taylor.

Irski desni bek će biti van terena najmanje šest mjeseci, nakon užasnog preloma noge poslije starta Neila Taylora u remiju Irske i Velsa.

Prvotimac Evertona uspješno je operisan prošle subote i sada mu predstoji težak put do oporavka. 

Dok se Coleman oporavlja, FIFA-in program protekcije klubova će mu isplaćivati platu, koja iznosi oo 50.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iz Evertona su u stalnom kontaktu sa doktorima, ali su, u Dublin, poslali i svoje fizioterapeute kako bi pratili Colemanov napredak.

"On je uspješno operisan u subotu ujutro. Svjestan je svega što se dogodilo i očigledno je veoma razočaran", rekao je trener Irske Martin O'Neill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi