FIFA iz bizarnog razloga kaznila Katar
Foto: EPA

Politička poruka ih koštala

FIFA iz bizarnog razloga kaznila Katar

M. Šljivak
Teme:

Fudbalski savez Katara dobio je zaista bizarnu kaznu od Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

FIFA je u četvrtak objavila popis selekcija i fudbalera koje su kažnjene, a među kažnjenima su katarski igrači i katarski Savez.

FS Katara će, zbog činjenice da su igrači ove selekcije na meču protiv Južne Koreje izrazili podršku katarskom emiru, na račun FIFA uplatiti 50.000 švicarskih franaka.

Svjetska kuća fudbala u obrazloženju ističe da je kazna došla zbog isticanja političkih simbola na utakmici kvalifikacija, a Kataru je upućeno i upozorenje za ostale utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, kaznu od 5.000 franaka je dobio i reprezentativac ove zemlje Hasan Alhayods, koji je nakon gola skinuo dres, a na majici je bio lik emira Sheikh Tamim bin Hamad Al Thanija.

Svaka naredna politička poruka, najavljeno je iz FIFA-e, biće mnogo rigoroznije kažnjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi