FIFA: Krkić može igrati za Srbiju samo pod jednim uslovom

Katalonija mora proglasiti nezavisnost

FIFA: Krkić može igrati za Srbiju samo pod jednim uslovom

E. Čaušević

Jučer je u medijima poput bombe odjeknula informacija da Bojan Krkić želi promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati za Sriju.

Krkić je ponikao u Barceloni, te je važio za jednog od najvećih talenata ovog kluba. Ovaj napadač 2008. godine dobio je poziv Del Bosquea i debitovao je za prvi tim Španije. Upravo zbog toga Krkić nema mogućnost da zaigra za Srbiju.

Ipak, FIFA je ovaj slučaj odlučila iznijeti do kraja, te je objavila da Krkić može igrati za Srbiju, ali samo pod jednim uslovom. Ovaj fudbaler dobio bi pravo da promijeni državljanstvo ukoliko bi Katalonija proglasila nezavisnost, te dobila dozvolu da se takmiči u FIFA-inim i UEFA-inim takmičenjima.

Sve dok se ove stvari ne dese napadač Stokea nema pravo da igra za Srbiju, odnosno da mijenja svoje sportsko državljanstvo. Selektor Srbije, Slavoljub Muslin, jučer je izjavio da ne želi govoriti o Krkiću sve dok se ne pojavi mogućnost da ovaj fudbaler zaigra za Srbiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi