FIFA najavila: Video tehnologija na SP u Rusiji!
Foto: EPA

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, otkrio

FIFA najavila: Video tehnologija na SP u Rusiji!

M. Šljivak

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino izjavio je kako će video tehnologija biti korištena na utakmicama Svjetskog prvenstva u Rusiji naredne godine.

Video tehnologija, koja uključuje dodatne sudije na stadionu, koji provjeravaju regularnost određenih situacija na terenu, pokazala se kao veoma dobra i FIFA je odlučila da na SP-u u Rusiji koristi usluge tehnologije kod spornih momenata.

Do početka Svjetskog prvenstva radiće se na dodatnom unaprjeđenju sistema, ali sigurno je da će video tehnologija debitovati u Rusiji.

"Koristićemo video sudiju na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Nema razloga da to ne učinimo kada su do sada bili samo pozitivni rezultati testiranja", istakao je Infantino.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Testiranja video tehnologije u vidu pomoćnih sudija testirano je već u određenim ligama, ali i na prijateljskom meču reprezentacija Francuske i Španije u martu.

Tada je sistem radio perfektno. Francuzima je opravdano poništen gol i sudija je imao veliku pomoć u vidu tehnologije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi