FIFA odlučila: Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta!
Foto: EPA

Nadmašio Messija i Neymara

FIFA odlučila: Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta!

E. Čaušević

FIFA je večeras u Londonu održala ceremoniju proglašenja najboljeg igrača svijeta za 2017. godinu.

Nakon što su se rastali sa France Footballom koji dodjeljuje Zlatnu loptu u FIFA-i su se odlučili da naprave svoju ceremoniju na kojoj će dodijeliti nagrade za najbolje igrače, trenere i ekipe u godini iza nas. Ceremonija je održana u Londonu, a u konkurenciji za najboljeg igrača svijeta bili su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar.

I na kraju kako se i očekivalo za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini FIFA je proglasila Cristiana Ronalda. Portugalac je ove sezone s Real Madridom odbranio titulu prvaka Evrope, te je nakon nekoliko sezona pauze kraljevski klub konačno postao i prvak Španije.

Jasno je da je Ronaldo bio ponovo najbolji igrač Kraljeva i definitivno je imao mnogo bolju godinu od svojih konkurenata Messija i Neymara. Nakon što ga je FIFA izabrala za najboljeg igrača svijeta samim tim je Ronaldo postao i glavni favorit za Zlatnu loptu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti