Figo: Ja ne govorim za Barcelonu
Foto: EPA

Portugalaca nije zaboravio uvrede

Figo: Ja ne govorim za Barcelonu

Da nije zaboravio razne projektile, u vidu flaša, mobitela i svinjske glave, kojima je gađan u svom prvom nastupu u dresu Real Madrida na Nou Campu protiv Barcelone za koju je prethodno igrao, Luis Figo je dokazao i jučer tokom ceremonije žrijebanja grupa za četvrtfinale Lige šampiona.

Portugalac koji je transferom iz Barcelone u redove Real Madrida 2000. godine za rekordno obeštećenje postao je jedan od najomraženijih fudbalera u Kataloniji, a od tada iako je prošlo mnogo vremena ratne sjekire nisu zakopane.

Ni 14 godina nakon što je na njega bačena svinjska glava Figo nije zaboravio na sve uvrede, psovke i salve zvižduka koje su se desile te noći na Nou Campu. 

Dokaz za to je i trenutak kada je nakon žrijeba parova za četvrtfinale najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja jedna katalonska ekipa željela od ambasadora ovogodišnjeg finala u Lisabonu uzeti izjavu, on je samo odmahnuo rukom, rekavši:

"Ja ne govorim za Barcelonu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pravi šamar za Figa biće sasvim sigurno ukoliko katalonski tim izbori finale koje se igra na Benficinom Luzu, stadionu kluba koji je veliki gradski rival Sportingu, timu u kojem je ponikao Figo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.