Figo konačno objasnio zašto je otišao u Real Madrid

Postao najomraženija osoba u Barceloni

Figo konačno objasnio zašto je otišao u Real Madrid

E. Čaušević

Luis Figo je jedan od igrača koji će zauvijek ostati upisan u historiju fudbala.

Naravno i zbog svojih sjajnih fudbalskih postignuća, ali ponajviše zbog "zabranjenog" transfera. Poznato je da je Figo 2000. godine prešao iz Barcelone u Real Madrid, te je postao omražena osoba u Kataloniji.

"Dobio sam dosta dobru ponudu iz Real Madrida i to je jedini razlog zbog kojeg sam otišao na Bernabeu. Bio je to duplo bolji ugovor nego što sam imao tada u Barceloni", rekao je Figo.

Portugalac je izjavio da je svjestan da je to bio veliki "bum" u svijetu fudbala, ali da je to za njega sasvim normalan potez. Figo je priznao da ga ne bi iznenadilo kada bi Cristiano Ronaldo zaigrao za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"S transferima nikada ne znate, tu je sve dozvoljeno. Ako Ronaldo ima neku klauzulu koju Barcelona može aktivirati onda je sasvim moguće da se transfer ostvari. Meni ne bi bilo ništa čudno da Ronaldo nekada zaigra za Barcelonu", dodao je Figo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi