"Figo, naš dres nećeš nositi..."

Navijači Barcelone ne praštaju

"Figo, naš dres nećeš nositi..."

Luis Figo trebao je biti dio spektakularne utakmice u kombinovanom sastavu velikana Barcelone i Juventusa u susretu protiv svjetskih zvijezda.

Ipak, nekadašnjem reprezentativcu Portugala navijači Barcelone su zabranili nastup u dresu katalonskog kluba, jer je prije 15 godina za svotu od 37 miliona funti napustio Barcelonu i otišao u Real Madrid. 

"UEFA nas je obavijestila da je usvojila naš zahtjev i Luis Figo neće predstavljati Barcelonu na utakmici legendi", objavila je Barcelona na službenoj stranici.

Figu od strane navijača Barcelone nikad nije oprošten transfer u madridski Real, a jedne prilike priređen mu je i nezaboravan doček na Camp Nou. Naime, kada je sa Realom gostovao kod Barcelone na teren su letjeli brojni upaljači, boce, limenke, pa i slavne svinjske glave. 

Možda bi Portugalac trebao jednostavno zamijeniti strane u predstojećoj utakmici, jer za njega bi sigurno bilo i mjesta u timu svjetskih zvijezdi. 

Legende Barcelone i Juventusa: Van der Sar, Ciro Ferrara, Ludovic Giuly, Del Piero, Giovanni van Bronckhorst, Edmílson, Fabio Cannavaro, David Trezeguet, Mark van Bommel, Gianluca Zambrotta, Deco, Eric Abidal, Christian Vieri.

All-Stars: Jens Lehmann, Cafu, Youri Djorkaeff, Robert Pires, Predrag Mijatović, Giovane Elber, Clarence Seedorf, Rai, Christian Karembeu, Steve McManaman, Pierre van Hooijdonk, Marco Materazzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.