Figo predsjedničku kampanju započinje na Wembleyju
Foto: epa.eu

Legendarni Portugalac

Figo predsjedničku kampanju započinje na Wembleyju

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Portugala i igrač Barcelone, Real Madrida i Intera, Luis Figo, prezentaciju svog izbornog programa za predsjednika FIFA-e održati u četvrtak na stadionu Wembley u Londonu.

Kako prenosi portugalski sportski list "A Bola", prvobitno je za predstavljanje Figovog programa bio izabran Chelseajev Stamford Bridge, ali su organizatori odlučili da promijene stadion.

Tokom prezentacije Figo će govoriti o svom viđenju organizovanja FIFA, kao i razlozima koji su ga naveli da se bori za čelnu funkciju svjetske "kuće fudbala".

Figovi protukandidati su aktuelni predsjednik Sepp Blatter, jordanski princ Ali-Bin Al Husein i predsjednik Fudbalskog saveza Holandije Michael van Praag.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.