Figo: U Barceloni nisam bio dovoljno poštovan
Foto: EPA

Progovorio o transferu

Figo: U Barceloni nisam bio dovoljno poštovan

Luis Figo je svojevremeno transferom iz Barcelone u Real Madrid postao najomraženija osoba u Kataloniji. 

Portugalac je bio među najboljim igračima Barcelone, međutim nakon što je dobio ponudu Real Madrida na veliko iznenađenje odlučio se za transfer na Santiago Bernabeu čija je vrijednost iznosila 37,2 miliona funti. 

O razlozima zbog kojih se odlučio na prelazak u Real Madrid u prošlosti se mnogo govorilo. Ispričane su različite verzije, a Figo tvrdi da je jedini razlog  to što ga u Barceloni nisu dovoljno poštovali.

"Odlazak iz Barcelone je bio veliki pritisak za mene. U jednom trenutku sam pomislio da ne uradim to, ali nisu bili u pitanju samo sportski i ekonomski razlozi. Na kraju krajeva, kao što je slučaj sa svim profesionalcima, ako se ne osjećate dovoljno priznatim i pri tome ne mislim samo na navijače, već na ljude iz kluba, onda pomislite na promjenu. To se i dogodilo", otkrio je Figo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, Figo je u Real Madridu dobio i mnogo veća primanja neko što je imao u katalonskom klubu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti