Figo ušao u utrku za predsjednika FIFA-e
Foto: epa.eu

Legendarni Portugalac

Figo ušao u utrku za predsjednika FIFA-e

Legendarni fudbaler Barcelone i Real Madrida, nekadašnji reprezentativac i kapiten Portugala Luis Figo ušao je u utrku za predsjednika FIFA-e.

Figo ispunjava sve potrebne uslove za kandidaturu, jer ima podršku najmanje pet članica FIFA-e, prenosi međunarodnih agencija.

Portugalac je u intervjuu za CNN objavio da će se kandidovati za predsjednika FIFA-e.

Do sada glavni konkurent za protukandidaturu Seppu Blatteru je jordanski princ Ali Bin Al Hussein, a tu su još i Michael Van Praagh, predsjednik FS Holandije, te Francuzi Jerome Champagne i David Ginola, ali za sada još uvijek nije dobio podršku pet članica FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.