Figo: Žao mi je što sam mu 'ukrao' Zlatnu loptu 2000. godine

Čestitao rođendan Tottiju

Figo: Žao mi je što sam mu 'ukrao' Zlatnu loptu 2000. godine

E. Čaušević

Luis Figo je jedan od rijetkih fudbalera koji je uspio da u svojoj karijeri igra za Barcelonu i Real Madrid.

Nekadašnji portugalski fudbaler je jedan od mnogih koji je danas čestitao 40. rođendan legendi Rome, Francescu Tottiju. Figo je imao priliku da igra protiv Tottija, a ne krije tugu što nije zaigrao u istom timu s kapitenom Rome. 

"Znam da je trebao doći u Real Madrid dok sam ja bio tu, žao mi je što se to nije desilo. Želim mu sve najbolje za 40. rođendan, on je dokaz da se sve može kad hoće. Za mene je on jedini igrač koji je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu. Žao mi je što sam mu je 'ukrao' 2000. godine kada je on bio glavni konkurent", rekao je Figo.

Totti je 2000. godine bio na korak od osvajanja Zlatne lopte, ali je ona na kraju otišla u ruke Portugalca. Nakon toga Totti više nije bio u užem krugu igrača za ovu nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi