Filipović zvanično potpisao za Konyaspor

Fudbaler bh. porijekla

Filipović zvanično potpisao za Konyaspor

Fudbaler bh. porijekla Petar Filipović (26) danas je i zvanično postao novi igrač Konyaspora. 

Turski prvoligaš je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da je Filipović, čiji su roditelji inače iz Brčkog, sa Konyasporom potpisao ugovor na tri godine. 

U ovom klubu Filipović će dijeliti svlačionicu sa Amirom Hadžiahmetovićem i Denijem Miloševićem, a cifra za koju ga je Konyaspor otkupio od bečke Austrije u ovom trenutku nije poznata. 

"Veoma sam sretan i ponosan što sam došao ovdje. Raspitao sam se o gradu i klubu dovoljno i dobio sam samo pozitivne informacije. Vjerujem da ću opravdati povjerenje", kazao je Filipović nakon potpisa ugovora. 

I o navijačima je Konyaspora ima samo riječi hvale. 

"Gledao sam fotografije i videosnimke njihovog navijanja. Impresivno, nema šta. Uzbuđen sam što ću igrati pred njima." 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Filipović je u Konyasporu zadužio dres sa brojem 42. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi