Fiorentina bolja od Catanije

Serija A, 1. kolo

Fiorentina bolja od Catanije

E. Škorić

Fiorentina je u novu sezonu Serije A startala domaćom pobjedom nad Catanijom.

Uvijek neugodna Catania gostovala je na Artemio Franchiju Fiorentini koja i ove sezone cilja visoko. Napad Viola predvodio je iskusni njemački napadač Mario Gomez, koji se nije proslavio, obzirom  da je iz stopostotne pozicije pogodio stativu.

Fiorentina je povela u 14. minuti kada je Giuseppe Rossi s 10-ak metara matirao Mariana Andujra poslije povrtne lopte Juana Cuardada.

Osam minuta kasnije, Argentinac Pablo Barrientos je izjednačio. Barrientos je tek jedan od devet argentinskih nogometaša koji su startali za goste.

Nisu domaći navijači dugo čekali na novi pogodak. David Pizarro je postigao prelijep gol udarcem sa oko 22 metra. 

Serija A, 1. kolo:
Fiorentina - Catania 2:1 (Rossi 14, Pizarro 28/ Barrientos 22)

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.