Fiorentina danas dobija zvaničnu ponudu za Kalinića

Ponovo ga zovu iz Kine

Fiorentina danas dobija zvaničnu ponudu za Kalinića

Napadač Fiorentine Nikola Kalinić mogao bi do kraja januarskog prelaznog roka napustiti klub iz Firence.

Hrvatski reprezentativac se, kako je to već poznato, dovodi u vezu sa odlaskom u Kinu, a za njega je ozbiljno zainteresovan Tianjin Quanjian.

Iako se u medijima pojavila informacija da je ovaj kineski klub odustao od Kalinića, najnovije vijesti kažu da će on tek danas poslati zvaničnu ponudu za sjajnog napadača.

Sky Sports navodi da će Tianjin ponuditi Fiorentini 38 miliona eura za Nikolu Kalinića koji bi, u slučaju pristanka, dobio gotovo desetostruko veću platu. Kalinić u Fiorentini zarađuje 1,2 miliona eura godišnje, a u Tianjinu bi primao čak deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nikola Kalinić (29) je ove sezone odigrao 26 utakmica za Fiorentinu i postigao je 13 pogodaka, a u ovaj klub je stigao 2015. godine iz Dnipra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi