Fiorentina eliminisala Dynamo, Napoli i Wolfsburg remizirali

Evropska liga, četvrtfinale

Fiorentina eliminisala Dynamo, Napoli i Wolfsburg remizirali

Fiorentina je večeras u uzvratnom susretu četvrtine finala Evropske lige uspjela savladati kijevski Dynamo i izboriti plasman u naredni krug takmičenja. 

Tim iz Firence slavio je rezultatom 2:0, a od 40. minute susreta na terenu je imao igrača više. Isključenje Lensa zbog simuliranja domaći su uspjeli iskoristiti samo pet minuta kasnije kada je pogodio Gomez, da bi konačnih 2:0 u posljednjoj minuti postavio Vargas. 

Fiorentina se u današnjem meču pokazala kao mnogo bolji protivnik i na kraju je zasluženo izborila prolazak u polufinale, kao i Napoli koji je eliminisao Wolfsburg.

Napolitanci su večeras sa Wolfsburgom odigrali neriješeno rezultatom 2:2, a prolaz su izborili zahvaljujući pobjedi u prvom susretu koji je okončan sa 4:1. 

Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu. Za domaće su pogađali Callejon i Mertens, dok su Wolfsburgu izjednačenje donijeli Klose i Perišić.

Evropska liga, četvrtfinale:

Napoli - Wolfsburg 2:2
Fiorentina - Dynamo 2:0 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


All Goals _ SSC Napoli 2-2 Wolfsburg 23.04.2015 HD by Match-Interview

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.