Fiorentina i Paok upisali vrijedne pobjede

Grupa K

Fiorentina i Paok upisali vrijedne pobjede

Fiorentina i Paok upisali su večeras pobjede u okviru grupe K Evropske lige. Talijanski tim slavio je u Francuskoj, dok je Paok u završnici uspio slomiti otpor Dinama u Minsku.

Fiorentina je odlično otvorila susret u Francuskoj jer je u prednost došla već nakon pet minuta igre. Marko Marin je na asistenciju Aquilanija bio strijelac vodećeg gola za talijanski tim, da bi na 2:0 povisio Babacar već u 13. minuti. Dramu u ovaj susret unijela je burna završnica prvog poluvremena, kada je Basanta skrivio jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio Beauvue.

Fiorentina je sa desetoricom igrača u polju dobro odolijevala napadima Guingampa u drugom poluvremenu. Domaći su imali svoje prilike, ali do promjene nije došlo pa je ostalo 2:1 za Fiorentinu do kraja.

U drugoj utakmici grupe K, Dinamo Minsk je ugostio Paok koji je očajnički trebao tri boda za opstanak u realnoj mogućnosti da izbori drugi krug.U jednoj tvrdoj utakmici se bolje snašao grčki tim koji je u finišu golovima Athanasiadisa slavio sa 2:0 i tako izbio na drugu poziciju na tabeli.

Evropska liga, grupa K:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guingamp - Fiorentina 1:2
Din. Minsk - Paok 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.