Fiorentina lagano slavila u Minsku, PAOK pao za tri minute

Grupa K

Fiorentina lagano slavila u Minsku, PAOK pao za tri minute

Fiorentina je u Minsku ubilježila drugu pobjedu u okviru grupe K, a slavio je i Guingamp i to u domaćem ogledu protiv PAOKA.

Fiorentina je u vodstvo došla u 33. minuti golom Aquilanija i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku utakmice viđena su još dva pogotka, oba u mreži domaćeg Dinama iz Minska. Iličić je najprije u 61. minuti povisio rezultat na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Bernardeschi u 67. minuti. Tako je Fiorentina došla do druge pobjede, ponovo rezultatom 3:0 i sada je usamljena na prvoj poziciji.

Guingamp i PAOK odigrali su svoj susret u Francuskoj. Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, u drugom su za samo tri minuta domaći riješili utakmicu u svoju korist. Oba gola postigao je Marveaux, prvi put u 47. a zatim i u 50. minuti. Tako je Guingamp nakon poraza od Fiorentine u prvom kolu sada bodovno poravnat sa timom iz Soluna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa K

Dinamo Minsk - Fiorentina 0:3
Guingamp - PAOK 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije