Fiorentina potpisala defanzivca Betisa

Napustio Španiju

Fiorentina potpisala defanzivca Betisa

E. Ganibegović

Fiorentina je na jednogodišnju posudbu dovela defanzivca Real Betisa Germana Pezzelu.

Španski mediji prenose kako je Pezzela zvanično napustio Betis i pridružio se Fiorentini.

Ovaj 26-godišnji Argentinac će najprije provesti jednu godinu na pozajmici, dok ga Fiorentina nakon isteka posudbe može dovesti za 10 miliona eura. 

Argentinski igrač je sa Betisom u maju potpisao novi ugovor i nisu ga željeli prodati, međutim najprije se javio HSV, koji ga je htio angažovati, ali ponuda od 8 miliona eura nije zadovoljila čenike kluba. Onda se pojavila Fiorentina, koja je uspjela nagovoriti Betis da ga pusti, pa je on tako postao novi igrač Viola. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pezzela je u Betis stigao 2015. godine i od tada je upisao 61 nastup, te postigao četiri pogotka. Prethodno je nosio dres River Platea za koji je skupio 69 nastupa, dok se u listu trijelaca upisao pet puta. Nastupao je i za mlade selekcije reprezentacije Argentine, ali nije upisao niti jedan nastup u dresu A tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi