Firmino završio u Hoffenheimu zahvaljujući igrici
EPA

Potvrdio skaut kluba

Firmino završio u Hoffenheimu zahvaljujući igrici

Roberto Firmino u Hoffenheim je stigao u decembru 2011. godine zahvaljujući igrici "Football Manager". 

Skaut njemačkog bundesligaša je priznao da je za Firmina saznao igrajući popularnu nogometnu simulaciju "Football Manager", a u to vrijeme sadašnji reprezentativac Brazila je igrao u svojoj zemlji za drugoligaški Figueirense.

"Kolega i ja, smo strastveni igrači te igre, slučajno smo otkrili Firmina. Bio je ubojit u Figueirenseu pa smo kolega i ja odlučili i na kraju smo ga doveli. Bilo je puno skeptika, budući da smo igrača iz druge lige platili toliko novaca, no mislim da smo na kraju napravili dobar posao", kazao je Lutz Pfannenstiel, skaut koji je Firmina doveo u Evropu.

Dovođenje Firmina se za Hoffenheim isplatilo, budući da je prošle godine za 42 miliona eura prešao u Liverpool. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije