Flamengo na korak do titule

Brazilsko fudbalsko prvenstvo

Flamengo na korak do titule

A. Beganović

Kolo prije kraja brazilskog fudbalskog prvenstva, Flamengo se nalazi u najboljoj poziciji u borbi za titulu. Naime, u 37. kolu Flamengo je slavio na gostovanju kod Corinthiansa (0:2) te tako zahvaljujući porazu Sao Pauloa preuzeo vodeću poziciju na tabeli.

Flamengo je poveo u 26. minuti preko Ze Roberta, a pogodak za konačnih 2:0 postigao je Leonardo Moure iz jedanaesterca. Drugom pogotku prethodio je incident koji se rijetko viđa na fudbalskim terenima. Naime, prije izvođenja jedanaesterca iz gledališata je na teren utrčao jedan navijač Corrinthiansa koji je pokušao spriječiti izvođenje penala, no njega je u tome onemogučio pomočni sudac koji se fizički obračunao sa uljezom na travnjaku.

Do ovog kola vodeći Sao Paulo, poražen je na gostovanju kod Goiasa (2:4), pa je tako Flamengo preuzeo vodeću poziciju na tabeli te došao u priliku da pobjedom u posljednjem kolu nad Gremiom na svojoj Maracani, osvoji titulu nakon 17 godina.

Brazilska Serie A, 37. kolo:

Atletico Paranaense - Botafogo 2:0
Gremio - Gremio Barueri 4:2
Corinthians - Flamengo 0:2
Palmeiras - Atletico Mineiro 3:1
Santo Andre - Nautico 5:3
Fluminense - Vitoria Bahia 4:0
Goias - Sao Paulo 4:2
Sport Recife - Internacional 1:2
Cruzeiro - Coritiba 4:2
Avai - Santos 2:2

Poredak: Flamengo 64, Internacional 62, Palmeiras 62, Sao Paulo 62, Cruzeiro 59...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.