Flamengo prvak nakon sedamnaest godina
Rambo Petković je asistirao dva puta za pobjedu Flamenga

Adriano prvi strijelac lige

Flamengo prvak nakon sedamnaest godina

Nakon sedamnaest godina čekanja Flamengo, klub s najviše navijača u Brazilu, postao je prvak najnogometnije svjetske nacije.

U posljednjem kolu brazilskog prvenstva Flamengo je na svojoj Marakani sa 2:1 bio bolji od Gremija i tako zadržao dva boda prednosti nad najbližim pratiteljima Internacionalom i braniteljom naslova Sao Paolom.

Pred više od 80.000 navijača na Marakani Roberson je doveo Gremio u vodstvo i bacio u očaj domaće navijače, ali su štoperi Flamenga David i Angelim smogli snage postići golove za preokret i veliko slavlje domaćih navijača.

Adriano nije uspio zabiti pogodak, ali je s 19 golova podijelio prvo mjesto na listi strijelaca zajedno sa Dijegom Tardellijem iz Atletico Mineira.

Pored Flamenga, Internacionala i Sao Paola, plasman u Copa Libertadores je izborio Cruzeiro koji je pobjedom nad Santosom od 2:1 izborio četvrtu poziciju na tabeli.

Najveći rival Flamenga, Fluminense, je odigrao 1:1 u gostima kod Coritibe i tako se spasio ispadanja, dok je ligu napustila Coritiba, čiji su navijači nakon  utakmice napali sudiju.

Flamengo je u razdoblju od 1980-1983 osvojio tri naslova prvaka, a prvaci su bili i 1987. ali im titula nije priznata. Naime, udruženja najbogatijih klubova Brazila G 13, je formiralo svoju ligu koju je osvojio Sport Recife, pa su na kraju tražili da igraju baraž s Flamengom, što su u Flamengu odbili, pa je Savez za prvaka države proglasio Sport Recife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.