Florenzi: Odmarao sam 11 mjeseci

Vratio se nakon teške povrede

Florenzi: Odmarao sam 11 mjeseci

E. Škorić

Tešku povredu koljena imao je Alessandro Florenzi, no sada se vratio na teren i jučer je asistirao Edinu Džeki kod drugog gola protiv Verone.

Florenzi he 11 mjeseci pauzirao i jedva je dočekao da se vrati. Prošlo je dvije godine od njegovog gola protiv Barcelone u Ligi prvaka.

"Nisam razmišljao o tome, moj fokus je bio na Veroni. Emocije su se vratile, a ja sam se trudio večeras da napravim najbolje za Romu", kazao je Florenzi, pa je dodao:

"Htio sam da izgleda kao da sam odmarao 11 mjeseci. Danas sam puno trčao i drago mi je da to mogu reći. Nije bilo lako, dugo je sve to trajalo, ali sam na kraju ispao još jača osoba".

Florenzi je na kraju poslao poruku podrške za Andreu Contija, beka Milana koji je zadobio sličnu povredu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovom prilikom bih samo poslao poruku podrške za Contija i želim mu da ostane pozitivan. Moj cilj je da se vratim u reprezentaciju, ali to će doći ako budem igrao dobro u Romi. Biću sretan ako me selektor opet pozove", zaključio je Florenzi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi