Forlan: Vjerujem u odličan rezultat u Brazilu

Najbolji igrač SP 2010. uvjeren u odličan nastup Urugvaja

Forlan: Vjerujem u odličan rezultat u Brazilu

Sjajni urugvajski fudbaler Diego Forlan vjeruje da će njegova reprezentacija imati dobar nastup na SP u Brazilu kao i prije četiri godine u Južnoj Africi.

"Bili smo tako blizu finala. Kako su utakmice prolazile imali smo sve više samopouzdanja. Sad znamo da možemo imati dobro Svjetsko prvenstvo. To znači igrati svaku utakmicu u egalu, da osjećaj da možeš da pobijediš", rekao je Forlan, najbolji igrač Mundijala prije četiri godine.

Urugvaj je na tom Mundijalu stigao do polufinala, a Forlan je postigao pet pogodaka i bio najbolji igrač prvenstva. Ovaj put su se dvostruki prvaci svijeta na Mundijal kvalifikovali kroz baraž protiv Jordana.

"Znali smo da će biti komplikovano jer kvalifikacije čini mnogo stvari. Imate dosta jakih timova, mnogo se putuje, na mjesta sa visikom nadmorskom visinom, sa različitom klimom. Mnogo je drugačije nego u Evropi koja je mnogo manji kontinent. Ali zadovoljni smo. Sada samo treba da se koncentrišemo na Svjetsko prvenstvo i odemo što spremniji", kaže legendarni Urugvajac.

Diego Forlan je posebno pohvalio selektora Urugvaja Oscara Tabareza, koji je bio sa reprezentacijiom na Mundijalu u Italiji 1990., u Južnoj Africi 2010, a godinu dana kasnije je osvojio naslov prvaka Južne Amerike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"On je trener sa mnogo iskustva. Bio je sa Urugvajem na SP 1990, ali je unio mnogo promjena u tim u odnosu na taj. Uspio je da ponovi sve što je i tada uradio, vodi tim na način na koji on voli. Veoma je inteligentan, zna kako da sastavi dobar tim. Očigledno je da veoma dobro poznaje fudbal". 

Forlan je za reprezentaciju debitovao prije 12 godina i prvi je urugvajski fudbaler sa preko 100 nastupa. Ukupno je za reprezentaciju igrao 107 puta i postigao je 36 golova. 35-godišnji Forlan danas nosi dres japanskog Cereza Osake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti