Forma je prolazna, ali je Balotellijeva Nica trenutno hit

Timovi u najboljoj formi

Forma je prolazna, ali je Balotellijeva Nica trenutno hit

E. Škorić
Teme:

Nisu ni Real Madrid, a ni Manchester United, kao niti Barcelona ili Bayern najbolji trenutno u Evropi.

U tijeku je sezona 2016/17 i u ligama petica se vode zanimljive borbe za vrh, te smo svjedoci sjajnih mečeva iz vikenda u vikend. Neki timovi ove sezone su zasjali, neočekivano se uključili u sami vrh i imaju formu o kakvoj neki mogu samo da maštaju.

Gledajući posljednjih šest kola, lider svih timova liga petica je Liverpool. Redsi su ostvarili pet pobjeda i remi uz gol razliku 15:5.

Iza njih je Nica, koju predvodi upravo bivši igrač Liverpoola Mario Balotelli. Lider Francuske je također upisao pet pobjeda i remi uz 14 datih i četiri primljena gola. Treće mjesto trenutno zauzima Arsenal sa omjerom 5-1-0 I gol razlikom 13:4.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od španskih timova, najbolja forma je na strani Villarreala, koji je na omjeru 4-2-0 i s gol razliom 13:4. Leipzig je, pazite sad, ispred Bayerna sa 4-2-0 i gol razlikom 12:4, mada je i Bayern na istoj statistici u zadnjih šest mečeva.

U Top 10 evropskih timova koji su u pravoj formi su Tottenham, Hoffenheim, Barcelona i Atletico Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi