Formiran novi nogometni klub koji sprema divnu priču

FC Fantazisti

Formiran novi nogometni klub koji sprema divnu priču

E. Škorić

Nogomet je idealan za okupljanje, druženje i zabavu, a uz sve to naravno i veoma ozbiljna priča. Jednu takvu spremili su nam Slovenci. 

Tenis je individualni sport, nogomet je timski i zato su brojni teniseri u Sloveniji odlučili da malu loptu zamijene velikom i da osnuju FC Fantazisti. Možda se na prvu steče dojam da se radi o čistom amaterizmu, no naglašavaju da će biti jedna divna priča. A sve je počelo na internetu.

Bivši, sadašnji teniseri, ljudi koji su na bilo koji način uključeni u gopodski sport, mogu da budu članovi novoformiranog nogometnog kluba, a čiji kapiten je najbolji slovenački teniser svih vremena Grega Žemlja.

"Osnovna je ideja okupiti ljude iz tenisa koji gaje ljubav prema nogometu. Sada imamo dobru priliku da se okupimo i družimo. Odlučili smo osnovati klub baš iz takvih razloga", rekao je Žemlja, koji je prošle godine završio tenisku karijeru.

I nije to samo stvar zabave, ima tu dosta posla. Trči 'vamo, trči tamo.

"Odlučili smo se za crvene dresove. Sve je počelo igranjem Fantasy engleske Premier lige na internetu. Tako smo se povezali, onda smo se počeli nalaziti i igrati nogomet. Imamo puno organizacijskog posla oko press konferencija, onda oko registracije kluba... Postavili smo tim, imamo trenera, a sjedište nam je u Lukovci u turističkom centru Urbani. Jednom ili dva puta sedmično imamo trening ili utakmicu. Također, aktivni smo i na društvenim mrežama", ističe Žemlja.

Zanimljivo da su u okolici Beča igrali protiv austrijske nogometno-teniske ekipe u kojoj je bio talentovani teniser Dominic Thiem. 

"Thiem će sigurno doći u Lukovicu. Nadam se da će doći dosta navijača da nas gleda uživo. Na tribinama ćemo postaviti hranu i piće, a bit će i prostora za fotografisanje, autograme, druženja...".

Otac teniserke Nike Razborke, Dušan, trener je Fantazista, koji su najavili ozbiljan projekat i ko zna, možda jednog dana zaigraju protiv Maribora ili Olimpije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi