Franck Ribery nije se uspio oporaviti
Foto:EPA

Do kraja godine izbivat će s fudbalskih terena

Franck Ribery nije se uspio oporaviti

S. Bošković

Krilni igrač Bayern Minhena, Franck Ribery, mogao bi do kraja ove godine izbivati sa fudbalskih terena zbog ozljede gležnja.

Veliki broj različitih ozljeda udaljili su Riberyja sa utakmica prošle sezone, te od marta nije ubilježio previše nastupa u dresu bavarskog tima.

Kako mediji iz Njemačke prenose, napredak oporavka sjajnog Francuza teče veoma sporo i očekuje se da ni u naredna tri mjeseca ne zaigra.

Prvak Njemačke ovog ljeta doveo je Douglasa Costu, koji je bio veoma impresivan u uvodnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prošle sezone Ribery je nastupio u samo 23 susreta. U najveći njemački klub Ribery je stigao 2007. godine iz Marseillea za 25 miliona eura. Jedan je od najboljih igrača Bayerna kada je zdrav.
 
U proteklih osam godina imao je probleme s koljenom, prebijeno rebro, problem s leđima, istegnuće ligamenata, palcem, mišićima, što je uzrokovalo da je propustio preko 100 utakmica za Bayern, no unatoč tome uspio je da upiše 299 nastupa za Bavarce, te postigne preko 100 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.