Francuska na nogama: Mbappe napustio ekipu

Pred gostovanje u Metzu

Francuska na nogama: Mbappe napustio ekipu

M. Šljivak

Kylian Mbappe je čovjek o kojem dosta priča u ljetnom prelaznom roku.

Ovaj 18-godišnji napadač konstantno se povezuje s odlaskom iz Monaca, a otvoren interes za njega pokazuju PSG i Real Madrid.

Navodno je pariški tim spreman izdvojiti čak 180 miliona eura za njegove usluge, a ono što se dešava u Monacu posljednjih sati izaziva veliku pažnju francuskih medija.

Mladi napadač napustio je tim danas. On neće igrati u sutrašnjem meču protiv Metza, a odmah su počele priče kako će Mbappe uskoro postati novi član PSG-a i da je to glavni razlog što ga neće biti u ekipi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe nije igrao ni u prošloj utakmici protiv Dijona. Kompletan meč je odgledao s klupe, a trener Kneževa Leonardo Jardim je potez da mladog napadača ostavi na klupi pravdao lakšom povredom koju je imao.

Sjajni fudbaler je imao veliku ulogu u osvajanju titule Monaca prošle sezone, a postigao je 16 golova u 41 nastupu za klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi