Francuski klub želio Halilhodžića, posao propao
Foto: EPA

Tvrde tamošnji mediji

Francuski klub želio Halilhodžića, posao propao

Francuski prvoligaš Nantes kontaktirao je bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića.  

Nantes se trenutno nalazi u teškoj situaciji i nakon dva uzastopna poraza je pretposljednji tim u francuskoj Ligue 1, a čelnici kluba u namjeri da spriječe ispadanje žele na kormilo dovesti provjereno trenersko ime. 

U klubu su ocijenili da bi idealno rješenje bio Vahid Halilhodžić, koji je ujedno klupska legenda. Oni su posljednjih dana razgovarali u tajnosti sa Halilhodžićem po pitanju preuzimanja Nantesa, ali od cijele priče na kraju neće biti ništa s obzirom da njegov posao u Japanu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Halilhodžić je u igračkoj karijeri nastupao za Nantes u periodu između 1981. do 1986. godine. U tom periodu je postigao 111 golova u 192 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi