Francuski mediji: Lacazette ima novi klub

Sjajni napadač ide u Atletico Madrid?

Francuski mediji: Lacazette ima novi klub

E. Čaušević

Francuski mediji objavili su danas da je napadač Lyona, Alexadre Lacazette, odlučio napustiti ovaj klub, te da je već dogovorio prelazak u novi klub.

Mediji u Francuskoj objavili su da je sjajni 25-godišnji Lacazette odlučio da ovog ljeta napusti Lyon, a sudeći prema njihovim pisanjima svoju karijeru će nastaviti u Španiji. Navodno, Lacazette je dogovorio sve sa Atletico Madridom, ali problem još uvijek predstavlja FIFA-ina zabrana španskom klubu da dovodi pojačanja ovog ljeta.

Atletico je zbog kršenja pravila prilikom dovođenja mladih igrača suspendovan i ne može učestvovati u transferima ovog ljeta. No, španski klub je uputio žalbu FIFA-i i mnogi očekuju da će ona biti usvojena. U Atleticu su sigurni u to, pa su počeli pregovore sa napadačem Lyona i čini se da su uspjeli da ga nagovore da dođe u ovaj klub.

Lacazette je u posljednjih godinu dana bio jedan od "najubojitijih" napadača u Evropi jer je postigao 36 golova za Lyon. U januaru je bio na meti nekoliko engleskih ekipa, ali je odbio sve ponude i odlučio je ostati u Lyonu do kraja ove sezone. Ipak, čini se da ćemo ovog sjajnog napadača od naredne sezone gledati u dresu Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi