Francuski napadač ponuđen Arsenalu

Lacazette u Londonu?

Francuski napadač ponuđen Arsenalu

M. Šljivak

Francuski napadač Alexandre Lacazette ponuđen je ekipi Arsenala.

Kako navode engleski mediji, 24-godišnji fudbaler bi ovog ljeta mogao napustiti ekipu Lyona, te karijeru nastaviti u londonskom timu.

Sjajni napadač Lavova sa Gerlanda se već dugo spominje u kontekstu prelaska na Emirates. Međutim, službenih ponuda od strane Arsenala nije bilo, a ni u Lyonu nisu bili raspoloženi za priču oko potencijalnog transfera.

Ipak, čini se kako je rukovodstvo francuskog tima spremno prodati najboljeg igrača tima. Ponudili su Topnicima Lacazettea, a za uzvrat traže cifru od 21 miliona funti.

Alexandre Lacazette je dijete Lyona. Član je ovog tima od malih nogu, a nakon što je prošao sve omladinske kategorije kluba, upisao je i debi za prvi tim 2010. godine u duelu s Auxerreom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postao je prvi napadač tima, a u protekloj sezoni je u dresu višestrukog prvaka Francuske postigao 31 pogodak u 40 nastupa u svim takmičenjima.

Također, 24-godišnji napadač je prošao sve selekcije reprezentacije Francuske, a za A tim je odigrao osam utakmica uz jedan postignut pogodak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.