Freiburg izbacio Köln, Mujdža konačno starter
Foto: EPA

Slavili i Milioneri

Freiburg izbacio Köln, Mujdža konačno starter

Prolaz u četvrtfinale DFB Pokala osigurao je i Freiburg, koji je večeras bez mnogo problema savladao Köln rezultatom 2:1. 

Freiburg je vodstvo imao već nakon 11. minuta igre, a radost domaćim navijačima donio je Ujah. Fudbaler Kölna u 18. minuti nije se najbolje snašao u svom šesnaestercu, te je nespretno glavom pogodio vlastitu mrežu. 

Samo minutu kasnije Freiburg je uspio povisiti prednost. Ovaj put mrežu Kölna zatresao je Darida, a vrijedi istaći da isti igrač u 67. minuti nije uspio realizirati jedanaesterac. Konačnih 2:1 u 89. minuti susreta postavio je Deyverson. 

Mjesto u početnoj postavi konačno je našao bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža koji je u 60. minuti zbog povlačenja dobio žuti karton.

Pobjedu u četvrtfinalu ostvarila je i Borussia Dortmund. Tim Jurgena Kloppa slavio je nad Dynamo Dresdenom rezultatom 2:0, a mrežu je pogađao Immobile. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Ujah A. (Own goal) Freiburg 1-0 Köln - 03-03... by Match-Interview

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.