Freiburg stigao do pobjede protiv Hoffenheima
EPA

Bundesliga 7. kolo

Freiburg stigao do pobjede protiv Hoffenheima

E. Ganibegović

Ekipa Freiburga je u okviru sedmog kola Bundeslige bila bolja na domaćem terenu od Hoffenheima sa 3:2.

Hoffenheim je u utakmicu ušao kao blagi favorit, pa su tako već u 14. minuti utakmice preko Hacka stigli u vodstvo.

Međutim situacija se ubrzo mijenja. Freiburg najprije preko Niederlechnera u 15. stiže do poravnanja, da bi preko Soyuncua u 18. minuti u potpunosti preokrenuo rezultat na 2:1. Tako je Freiburg sa minimalnom prednošću otišao na odmor.

Odličan susret se nastavio i u drugom poluvremenu. Stenzel u 87. minuti povećava vodstvo na 3:1, međutim konačan rezultat je postavio Schuster, kada je zatresao mrežu svoje ekipe, ali bez obzira na autogol, Freiburg je zadržao vodstvo do kraja i slavio sa 3:2.

Zbog povrede danas nije nastupao bh. reprezentativac Ermin Bičakćić, koji će zbog povrede vjerovatno propustiti susret protiv Belgije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi