Frimpong: Jednako su krivi kako Radovci, tako i Everton

Fudbaler Zvezde o rasističkom navijanju

Frimpong: Jednako su krivi kako Radovci, tako i Everton

D. Vejo

Priča oko skandaloznog i primitivnog rasističkog navijanja navijača Rada upućenog vezisti Partizana Luizu Evertonu i dalje ne jenjava.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Rada, kaznu u ovom slučaju trebao bi dobiti i sam Everton koji je nasjevši na provokaciju, prišao tribini gdje su se nalazili "Skinheadsi" te pokazao srednji prst, nakon čega je krenulo koškanje između dva tabora.

Međutim, dosta tamnoputih fudbalera nastupa u Super ligi Srbije. Pa tako i jedan koji brani boje ljutog rivala, Crvene zvezde, a koji dolazi iz Gane.

"Tokom svog dosadašnjeg igranja u Srbiji, nikada nisam imao neprijatnosti, nije me niko ničim uvrijedio, te nikada nisam trpio rasističke uvrede. Međutim, kada je riječ o Evertonu, žao mi je njegovih suza  jer vidim da su iskrene. Nisam siguran kako bih postupao u takvoj situaciji, mada smatram da su tu podjednako krivi kako navijači Rada, tako i sam Everton", izjavio je za tamošnje medije štoper Crvene zvezde, Abraham Frimpong.

Ipak, nisu svi Radovci upućivali majmunske krike tokom sureta, već nekolicina njih koja će nakon završene istrage, biti kažnjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi