Fudbaler Dortmunda pukom srećom izbjegao smrt
Foto: EPA

Pronađen komad metala u njegovom sjedištu

Fudbaler Dortmunda pukom srećom izbjegao smrt

E. Čaušević

Dortmund je sinoć uzdrmalo nekoliko jakih eksplozija koje su se desile ispred autobusa u kojem su se nalazili fudbaleri Borussije Dormund.

Igrači njemačke ekipe išli su na stadion gdje su trebali igrati utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca. Na putu do stadiona odjeknule su tri eksplozije ispred autobusa njemačke ekipe u kojima je povrijeđen Marc Bartra.

Njemački mediji objavili su danas da je jedan osoba uhapšena zbog ovog napada, te su iz policiji potvrdili da se radi o terorističkom napadu. Kako smo objavili jutros velika sreća za sve koji su se nalazili u autobusu je što je autobus imao nebrobojno staklo.

Danas je potvrđeno da su bombe u sebi imale neke metale, a samo sreća je spasila jednog od igrača Dortmunda. Naime, nakon što je danas pregledan autobus vidjelo se da se jedan od metala zabio u sjedište gdje je sjedio jedan od igrača njemačke ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na svu sreću metal nije povrijedio ovog fudbalera, čiji identitet nisu željeli otkriti, koji se na vrijeme bacio na pod kada je čuo prvu eksploziju. Jasno je da je bio običan autobus bez neprobojnog stakla da bi se desila velika tragedija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi