Fudbaler koji je odbio Baždarevića ima novi klub
Foto: AZ Alkmaar

Poslan na posudbu

Fudbaler koji je odbio Baždarevića ima novi klub

Marko Vejinović, fudbaler kojeg je u reprezentaciji BiH želio vidjeti selektor Mehmed Baždarević, poslan je na posudbu u AZ Alkmaar.

U protekloj sezoni ovaj 27-godišnji vezista se nije naigrao u Feyenoordu pod palicom Giovannija van Bronckhorsta, pa se opcija odlaska na posudbu u AZ Alkmaar ispostavila kao najbolja opcija za obje strane. 

Vejinović će za AZ Alkmaar nastupati do kraja sljedeće sezone, a klub sa sjevera Holandije će imati i opciju da otkupi njegov ugovor. 

Prošle godine Vejinovića je kontaktirao Mehmed Baždarević u namjeri da ga nagovori da igra za zemlju iz koje potiče njegova majka, međutim on se na kraju opredjelio za Holandiju. To se ispostavilo kao loš potez, s obzirom da je u međuvremenu izgubio reprezentativni status bez ijedne odigrane utakmice za "Lale". 

"Razgovarao sam sa selektorom BiH, ali zapravo nikad nisam imao dilemu. Nikad. Rekao sam i ranije da želim igrati za Holandiju, tako da su BiH, kao i Srbija za mene zatvorene priče", kazao je tada Vejinović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi