Fudbaler koji je otkrovljenje Lige prvaka može igrati za BiH
EPA

Ipak, njegovi planovi su drugačiji

Fudbaler koji je otkrovljenje Lige prvaka može igrati za BiH

Aleksandar Prijović, fudbaler koji je pažnju javnosti skrenuo partijama u Ligi prvaka, ima mogućnost igrati za tri reprezentacije. 

Ovaj korpulentni napadač, kojeg zbog frizure i temperamenta porede sa Ibrahimovićem, igra sezonu iz snova u dresu Legije. U Ligi prvaka je na Westfalenu uspio postići dva pogotka Borussiji, dok je protiv Real Madrida i Sportinga ubilježio asistenciju. 

Malo je poznato da Prijović ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH. Iako je njegova majka iz Prnjavora, on ne razmišlja o nastupu za Zmajeve i već je javno poručio se nada pozivu srbijanskog selektora Slavoljuba Muslina.

"San mi je da ponesem dres A reprezentacije Srbije", poručio je Prijović, čiju izjavu prenose srbijanski mediji. 

Prvi profesionalni ugovor u karijeri Prijović je imao u Parmi. Nakon Parme je nosio dresove mnogih klubove, promijenio je desetine trenera u Engleskoj, Švicarskoj, Norveškoj, Turskoj, ali ubjedljivo najbolji fudbal igra u Legiji.

Vrijedi istaknuti da je prošao omladinske selekcije reprezentacije Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije